Tehénparádé 2006

A világ 30 nagyvárosa után 2006-ban Budapesten is megrendezték a Cowparade – Tehénparádé névre hallgató „művészeti kiállítást”. Az üvegszálas tehénformákat magyar művészek „öltöztették” fel. Így váltak a Budapest köztereire kiállított tehenek művészi alkotássá.

A szervezők a műalkotások létrejöttéhez támogatókat kerestek, akik segítik a művek megalkotását és a rendezvény lebonyolítását. A város közönsége egész nyáron találkozhatott e parádés kiállítás darabjaival. Évvégén a Művészetek Palotájában rendezett árverésen a legtöbb tehén gazdára talált.

Az aukción befolyt összeg egy részéből - a meghirdetett céloknak megfelelően - a Mosolyország Alapítványt és a Bátor Tábor Alapítványt támogatták.

A Gravoform Kft. az elsők között csatlakozott a szponzorok köréhez. 

Tette ezt több okból: egyrészt évek óta elkötelezett támogatója a Mosoly és Bátor Tábor Alapítványoknak. Másrészt imponáló volt a program újszerűsége, valamint, hogy általa a vizuális kommunikáció egy új, szokatlan formája valósulhat meg, amely kreativitásával és látvánnyal egyaránt jótékony hatással lehet a közönségre.

Vállalkozásunk ef Zámbó István: Tehén szimbólumokkal című alkotását „fogadta örökbe”. Többek között azért is, mert a művész figyelmességből a cég tevékenységére utaló szimbólumokkal, a betűkkel is gazdagította a kompozíciót. 

Feltett szándékunk volt, hogy a novemberi aukción magunk is licitálunk kedvencünkre. Ez így is történt, de egy ponton túl fel kellett adnunk az árversenyt. Ha másé is lett a licit végén a „mi tehenünk”, mégis büszkék vagyunk, hiszen ef Zámbó alkotásáért fizették ki az árverésen a legmagasabb összeget. Új tehén után néztünk és immár sikeres licit eredményeként Szurcsik József: Lelet című alkotását vásároltuk meg. Cégünk bejáratánál azóta „ő” fogadja elsőként a Betűházba érkezőket.

Büszkék és elégedettek vagyunk, hogy ennek az újszerű, sikeres produkciónak részesei lehettünk, ahol - mint ezt mi régóta valljuk- a kreativitás és üzlet egymást segítő, kiegészítő fogalmak.

Úgy érezzük jó ügyet szolgáltunk.

Utóirat

A 2007. évi Tehénparádé árverése meglepetést tartogatott számunkra.

A nemzetközi jogtulajdonosok, a szervezők döntése alapján, az előző évi program egyik legsikeresebb alkotásai közé választották az általunk szponzorált, ef Zámbó István: Tehén szimbólumokkal című munkáját.

A szokások szerint elkészíttették a „mű” élethű kicsinyített változatát.

Képünkön Winkler Ferenc és az alkotó, boldogan vette át az eredeti példányok egyikét.

Galéria: 
Tehénparádé 2006