BRAILLE TÁBLÁK


Látássérültek által is használható, akadálymentes információs táblák


Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek látássérülteket érintő akadálymentesítési feladatok ellátására, mint például a közintézmények információs rendszereinek Braille feliratozása. Elvárás, hogy az ügyfélirányító rendszereken látó és látássérült emberek számára egyaránt jól olvasható feliratok legyenek. Az akadálymentes táblák, azaz a Braille táblák kényelmes tapinthatóságát félgömb alakú pontfelületekből álló Braille feliratok biztosítják. Akadálymentes táblák Braille feliratozásáról készült videónkat a Hírek oldalon található cikkünkben nézheti meg.

Taktilis térképekkel kiegészített útbaigazító táblák


Taktilis térképnek nevezzük a látássérültek által kitapintható, szintjeiben eltérő felületű ábrákat. Miután ezeken a felületeken igen kevés kiírt információ helyezhető el, minden térkép mellé jelmagyarázat is készül. A taktilis térképen braille és síkírás is található, ezért tökéletes tájékoztatást nyújt mindannyiunk számára.

Referenciáink Braille táblák gyártása terén


Az évek alatt többféle, a vakok és gyengénlátok számára is olvasható információs táblát gyártottunk és installálltunk megrendelőink kérésére.

A Gravoform Kft. gyártotta a BKV Zrt. részére azokat a speciális utastájékoztató táblákat, amelyek írásos formában tartalmaznak a vakok és a gyengénlátók számára is egyszerűen értelmezhető információkat, ugyanakkor olyan térképtablókkal is segítik a látássérült utazók tájékozódását, amelyek egyedülállóak Európában.

Ezekről és további elkészült munkáinkról a Tevékenységeink oldalon talál képeket. Az itt látható képgalériákat rendszeresen frissítjük.