Autófóliázás – Hasznos tudnivalók

Autódekoráció fóliázással

Bármilyen gépjármű átalakítható mobil reklámeszközzé autófóliázás segítségével. A karosszéria részben, vagy teljes egészében is lefóliázható. Ezek a professzionális megjelenésű járművek új ügyfeleket szerezhetnek, vagy rendezvényeket is népszerűsíthetnek.

Fóliázott jármű, mint mobil reklámeszköz

Legyen szó akár ügyféllátogatásra, akár személy-, áru-, vagy csomagszállításra használt járművekről, a külsejüket fóliával dekorálva mindenképpen hasznos reklámfelületet jön létre.

Minél egyedibb a gépjármű megjelenése, annál hatékonyabb marketingeszköz válik belőle.

Referenciamunkáink az autófóliázás területén

A Gravoformnak sokéves tapasztalata van karosszéria fóliázásban. Legtöbbször vállalati flotta gépjárműveit alakítjuk egységes megjelenésűvé. Előfordul, hogy egy aktuális esemény apropóján fóliázunk le egy-egy járművet.

Az autófóliákat készre szerkesztett grafika alapján nyomtatjuk, de tapasztalt grafikusaink készségesen segítenek akár a tervezésben is. Cégünk személyautók, buszok, teherautók és kamionok fóliázását egyaránt vállalja, sőt mozdonyokat is dekoráltunk már.

Referenciamunkáink a teljesség igénye nélkül: Foxpost csomagszállító autóflotta, K&H Bank személyautó flotta, Rail Cargo mozdonyok, U21-es labdarúgó Európa-bajnokság buszai, Criterion személy-, és teherszállító gépjárműflotta, BKV Zrt. forgalmi zavarelhárítás autói, Kormányablak gépjárművei, Start Utazás nyereményjáték autó fődíja.

A karosszéria fóliázás menete

Az autófóliázás helyes kivitelezéséhez sok tapasztalat, minőségi felszerelés, és megfelelő környezeti körülmények kellenek. A Gravoformnál az első kettő adott, utóbbit pedig megteremtjük ezek segítségével házon belül vagy akár más helyszínen is.

A jármű előkészítése

A munkavégzés idejére érdemes csereautóról gondoskodni, hogy ne boruljon fel a napi rutin ameddig a fóliázandó autót nélkülözni kell.

Mivel a fólia csak tiszta felületen tapad meg, értékes perceket spórolhatunk, ha a dekorálás előtt alaposan lemosatjuk a járművet.

Hasznos tudnivalók a fóliázásról

A műhelybe érkezéskor a fóliázó szakemberek szemrevételezik és megjelölik a járművön az esetleges sérüléseket és hibákat. Ezután elvégzik a szükséges karbantartási munkákat, valamint a tisztítást.

Bizonyos karosszéria elemeket szükséges eltávolítani a járműről, egyrészt, hogy az autófólia alá biztosan semmilyen kosz ne kerüljön, másrészt, hogy ne kelljen nehezen hozzáférhető helyeken megvágni a fóliát. Így a fólia sokkal tartósabban és szebben fent marad a kocsin.

A szakemberek az autó egyes részeire szabják a fólia darabokat, majd óvatos mozdulatokkal rásimítják azokat egy speciális célszerszámmal az előzőleg tökéletesen pormentesített felületekre. A karosszéria ívelt részeire kerülő fóliákat hőlégfúvó segítségével nyújtják meg, hogy megfelelően illeszkedjenek.

A jármű teljes lefóliázása a típusától függően akár egy egész napot is igénybe vehet. A részleges fóliatelepítés értelemszerűen ennél kevesebb időbe telik.

A dekoráció elkészítését követően legalább 48 óráig tilos az autót lemosni, hogy a karosszéria fólia rendesen meg tudjon tapadni. A felhelyezett fólia tartós, mégis nyom nélkül eltávolítható arculatváltáskor, netán ha módosulnak a grafikán szereplő adatok, vagy amikor véget ér az ily módon reklámozott rendezvény.