Vinyl fólia –  a sokoldalú reklámhordozó

Barocco Tetoválószalon kirakati dekoráció
Barocco Tetoválószalon kirakati dekoráció

Fólia dekort a falra! … és sok más felületre!

Az öntapadós fóliák használhatóak falakon, ajtókon, gépjárműveken, padlón, kirakatokban, bútorokon, vagy adhatunk velük új külsőt tárgyaknak. 

Vinyl fóliát, mint öntapadós tapétát rendszeresen használunk irodák, üzlethelyiségek, bankfiókok, patikák, sőt hotelszobák dekorálására. Összefüggő, nagy falfelületek borításával figyelemfelkeltő kommunikációs felületet kapunk. Ennek célja főleg az arculatformálás, a márkaépítés, vagy az aktuális promóciók kommunikálása. De természetesen sima dekorelemként is megállja a helyét egy szép motívummal díszített falfólia.

A falreklámokon kívül számos más célra is lehet alkalmazni fóliát a vizuális kommunikációban. Összeszedtük hol vehetjük még hasznát ennek a sokoldalú dekoranyagnak.

Autófóliázás

Fólia dekoráció segítségével egyedi megjelenést kölcsönözhetünk járműveknek. Ezek a mozgó reklámhordozók a vállalati arculat részei. A lefóliázott, céges autók a profizmust közvetítik. Útjuk során potenciális ügyfeleket szólítanak meg. A felhelyezett fólia tartós, mégis nyom nélkül eltávolítható arculatváltáskor, vagy, ha módosulnak a grafikán szereplő adatok. 

A Gravoform fennállása óta számtalan járműgrafikát készített, nyomtatot és installált. A K&H Bank, a Foxpost, az Invitel, a Criterion autóflottáját mi fóliáztuk, csakúgy, mint a Rail Cargo Hungária mozdonyait.

Falak, ajtók tetoválása plottervágással

Fóliából kivágott alakzatokkal, mintákkal, feliratokkal látványos dekorációk készíthetőek. Alkalmaztunk már ilyen megoldásokat nagyvállalati környezetben információk megjelenítésére vagy pusztán dizájnelemként. Az Esztergomi Bazilika belső tereiben is találhatóak általunk készített plottervágott feliratok. Ajtókra újszerű ötlet nagyméretű plotterfóliát ragasztani helyiségjelölés gyanánt.

Kirakat fóliázás

A teljes kirakatüveg lefóliázásával egységes portáldekoráció alkotható – fényáteresztéssel vagy anélkül -, megakadályozva, hogy kintről be lehessen látni a helyiségbe. Ha ez nem cél, akkor a fóliából különböző feliratok, logók és egyéb dekorációk is kivághatóak. Az üvegre ragasztott matricák könnyen eltávolíthatóak, így a kirakat a szezonalitást követve folyamatosan megújulhat.

Tárgyak burkolása fóliával

Meglévő reklámtárgyakat, dekorelemeket újíthatunk meg vagy igazíthatunk aktuális promóciókhoz fólia borítással. A MOL egyes totemeit cégünk fóliázta, így népszerűsítve a benzinkutak kávézóit. Az Erste székház konyhabútorainak dekorációját fóliázással oldottuk meg. Koronavírus szűrésre használt konténert is burkoltunk fóliával. A Foxpost automaták jellegzetes piros fólia burkolatát is mi nyomtatjuk.

Padlómatricák

Népszerű hirdetési forma a padlón elhelyezett grafika. Ezeket szintén vinyl fóliára nyomtatjuk, strapabíró, könnyen visszaszedhető fajtára, többféle élettartammal. Minden általunk alkalmazott padlómatrica nagy kopásállóságú és csúszásgátló felületű. Az erős tapadás biztosítja, hogy a takarítások során se ne váljon el a padlótól.